Twój koszyk jest obecnie pusty!
Żywność
Patrioci gospodarczy i aktywistki ekologiczne na wspólnym froncie
Marchewka z Polski czy z Belgii? Czy sieci handlowe celowo wprowadzają nas w błąd? Tak, to odgórnie narzucona strategia – twierdzi Michał Kołodziejczak, lider Agrounii.
Spożycie mięsa na jednego mieszkańca w UE jest dwa razy wyższe niż średnia globalna
W całej Europie obserwowany jest niebezpieczny trend intensyfikacji hodowli zwierząt w celach konsumpcyjnych. Czas z tym skończyć.
Ardanowscy muszą odejść!
Potrzebni są realiści, których nie ogranicza utopiofobia. Radykałowie – bo tylko ich pragmatyczny umiar jest postępowy. Sami sobie odpowiedzcie, czy obecny minister rolnictwa i rozwoju wsi pasuje do tego opisu.
Jemy więcej mięsa, handlujemy żywymi zwierzętami, a to zwiększa ryzyko epidemii
Tak rozprzestrzeniły się choroba wściekłych krów, afrykański pomór świń, a teraz szalejąca w Chinach epidemia koronawirusa.
Monbiot: Oto sposób, by się wyżywić bez zabijania planety
W komercyjnym laboratorium na przedmieściach Helsinek zobaczyłem, jak naukowcy zmieniają wodę w żywność.
Już wkrótce nastąpi nieuchronny upadek przemysłowej produkcji zwierząt
Jeśli politycy pójdą po rozum do głowy, to na dawnych pastwiskach i polach, gdzie była uprawiana pasza dla zwierząt, zasadzą lasy albo przynajmniej konopie indyjskie.
I kto tu jest radykałem? List do mięsożerców
W świecie Łukasza Warzechy istnieje zapewne tylko własny interes i prawo do swobodnego szkodzenia sobie i innym – pisze Jaś Kapela.
Migranci mają zostać u siebie? Dajcie im ziemię
Migranci z Ameryki Środkowej uciekają przed głodem. Susza niszczy plony, a prawo odbiera im ziemię.
Spór o Spurek, czyli o świętej dowolności konsumpcji
Państwo, w którym żyjemy, nie jest obojętne ideologicznie, co widać szczególnie dobrze na przykładzie statusu zwierząt.
Nasze państwo dba o to, żebyśmy mogli się obżerać na europejskim poziomie
To, że weganizm jest zdrowszy i lepszy dla planety, jest ewidentne, choć pewnie jeszcze nie wszyscy są tego świadomi.





