Wsparcie Wspieraj Wydawnictwo Wydawnictwo Dziennik Profil Zaloguj się

Weganizm. To da się zrobić

Rozmowa o weganizmie, prawach zwierząt oraz degustacja wegańskich potraw. Wszystko to w ramach Tygodnia Weganizmu.

Weganizm, choć najczęściej kojarzony z restrykcyjną dietą, jest sposobem na życie praktykowanym przez osoby, którym bliska jest idea szacunku dla życia we wszystkich jego przejawach. Weganizm nie wymaga od praktykujących go ascezy i umartwień, nie zagraża też życiu ani zdrowiu! Dieta roślinna może być niezwykle barwna, bogata w smaki i zapachy, i co ważniejsze zdrowa – pod warunkiem, że jest odpowiednio skomponowana. O tym właśnie chcemy rozmawiać ze wszystkimi zainteresowanymi osobami, chętnie podzielimy się własnym doświadczeniem, życiowym i kulinarnym, wymienimy przepisy, opowiemy o wegańskich blogach.

Chcemy również, by tydzień weganizmu stał się kolejną okazją do przypominania praw zwierząt i podjęcia refleksji na temat ich traktowania.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na degustację wegańskich potraw i miłą rozmowę przy dobrej kawie, herbacie lub wegańskim koktajlu.

15 kwietnia, poniedziałek, godz. 16.00, kawiarnia Pauza,ul. Kaszubska 5/2, Koszalin

Bilet wstępu: owoc lub warzywo 🙂


Partnerzy wydarzenia: Stowarzyszenie Empatia, kawiarnia Pauza.

Komentarze

Krytyka potrzebuje Twojego głosu. Dołącz do dyskusji. Komentarze mogą być moderowane.

Zaloguj się, aby skomentować
0 komentarzy
Komentarze w treści
Zobacz wszystkie