Twój koszyk jest obecnie pusty!
Nauka
| 06.11.2012
Jak smakują geny?
Glut był śliski i na języku pojawił się smak czystego DNA. Delikatny, nie słodki – raczej nijaki, z nutką kwasu i posmakiem soli.
| 30.10.2012
Masz rower? Sprawdź, do której klasy należysz
Klasy społeczne w Polsce dzieli przepaść – pisze w „Gazecie Wyborczej” Adam Leszczyński.
| 22.08.2012
Atomy, dinozaury i krasnoludki
Refleksja naukowa sprzedaje się w mediach słabiej niż pojedyncze ciekawostki. A nawet ciekawostki naukowe przegrywają ze sportem i komentarzami politycznymi.
| 08.07.2012
Ta cholerna cząstka
Dzięki fali przełomowych odkryć z początku XX wieku o fizyce wiemy już bardzo dużo. Do 4 lipca 2012 roku brakowało empirycznego dowodu na istnienie jednego z elementów tej układanki. O odkryciu bozonu Higgsa pisze Jakub Bożek.