Wsparcie Wspieraj Wydawnictwo Wydawnictwo Dziennik Profil Zaloguj się
Strona główna/Ekonomia i kapitalizm/Ekonomia na talerzu. Głodny ekonomista objaśnia świat
okładka książki "Ekonomia na talerzu"

Ekonomia na talerzu. Głodny ekonomista objaśnia świat

Dodaj do ulubionych

Opis

To nie jest książka o „ekonomii jedzenia”, ani książka zestawiająca ekonomię i żywność. To książka o globalizacji, zmianach klimatycznych, migracji, niedostatku, automatyzacji i wielu innych istotnych tematach podanych w lekkostrawnej formie.

Ha-Joon Chang w inteligentny i zabawny sposób łączy opowieści o kuchni i jedzeniu z ekonomią tak, by ambitne idee ekonomiczne stały się nie tylko zjadliwe, ale nawet smaczne.

Ha-Joon Chang

Ekonomista, profesor na SOAS w Londynie. Autor popularnych książek ekonomicznych: 23 rzeczy, których nie mówią ci o kapitalizmie, Ekonomia. Instrukcja obsługi, Źli samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu i Ekonomia na talerzu. Głodny ekonomista objaśnia świat. Umieszczony na liście 20 najważniejszych światowej sławy intelektualistów magazynu „Prospect”.

Aleksandra Paszkowska

Autor_ka:

Ha-Joon Chang

Tytuł:

Ekonomia na talerzu. Głodny ekonomista objaśnia świat

Tytuł oryginału:

Edible Economics: A Hungry Economist Explains the World

Tłumaczenie:

Aleksandra Paszkowska

Projekt okładki:

Katarzyna Błahuta

Rok wydania:

2023

Typ oprawy:

miękka ze skrzydełkami

ISBN miękka oprawa:

978-83-67075-77-0

ISBN wydanie e-book:

978-83-67805-03-2

Wymiary:

145 x 205 mm

Dostawa książek

InPost Paczkomaty

InPost Paczkomaty

Poczta Polska

Poczta Polska

DHL Kurier

DHL Kurier

Pocztex odbiór 
w punkcie

Pocztex odbiór 
w punkcie

Orlen paczka

Orlen paczka

Formy płatności

Karta płatnicza

Karta płatnicza

PayU

PayU

BLIK

BLIK