Twój koszyk jest obecnie pusty!
Opis
To nie jest książka o „ekonomii jedzenia”, ani książka zestawiająca ekonomię i żywność. To książka o globalizacji, zmianach klimatycznych, migracji, niedostatku, automatyzacji i wielu innych istotnych tematach podanych w lekkostrawnej formie.
Ha-Joon Chang w inteligentny i zabawny sposób łączy opowieści o kuchni i jedzeniu z ekonomią tak, by ambitne idee ekonomiczne stały się nie tylko zjadliwe, ale nawet smaczne.

Ekonomista, profesor na SOAS w Londynie. Autor popularnych książek ekonomicznych: 23 rzeczy, których nie mówią ci o kapitalizmie, Ekonomia. Instrukcja obsługi, Źli samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu i Ekonomia na talerzu. Głodny ekonomista objaśnia świat. Umieszczony na liście 20 najważniejszych światowej sławy intelektualistów magazynu „Prospect”.
Aleksandra Paszkowska
Autor_ka:
Ha-Joon Chang
Tytuł:
Ekonomia na talerzu. Głodny ekonomista objaśnia świat
Tytuł oryginału:
Edible Economics: A Hungry Economist Explains the World
Tłumaczenie:
Aleksandra Paszkowska
Projekt okładki:
Katarzyna Błahuta
Rok wydania:
2023
Typ oprawy:
miękka ze skrzydełkami
ISBN miękka oprawa:
978-83-67075-77-0
ISBN wydanie e-book:
978-83-67805-03-2
Wymiary:
145 x 205 mm
Dostawa książek

InPost Paczkomaty

Poczta Polska

DHL Kurier

Pocztex odbiór w punkcie

Orlen paczka
Formy płatności

Karta płatnicza

PayU

BLIK
Nazwa producenta:
Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Adres pocztowy oraz dane kontaktowe producenta:
ul. Jasna 10/3 00-013 Warszawa, [email protected] numer telefonu: 48 504 640 027
Kraj produkcji:
Polska