Twój koszyk jest obecnie pusty!
Żywność
Minister finansów likwiduje bary mleczne
Minister Szczurek widzi bary mleczne bardzo dosłownie. Postanowił, że będzie dotować tylko dania jarskie i bez przypraw.
Zofia Weiss: Jak architektka została rolniczką. Ekologiczną [rozmowa]
Zdrowa żywność z Nowej Zelandii? To nie dla nas.
Gerwin: GMO na talerzu
Proszę, to dla ciebie. Świeżo ugotowana, lekko posypana solą i jeszcze ciepła. Genuity VT Triple PRO RIB Complete. Nie wiesz, co to takiego?
Moralność, cena wołowiny i Trybunał
Trybunał Konstytucyjny dopuścił ubój rytualny na eksport, choć nikt o to nie wnioskował.
Monbiot: Jeśli mięso, to tylko od święta
Powinniśmy myśleć o mięsie jako o niezwykłym darze – czymś, co jest przywilejem, a nie prawem.
Walczcie zębami o jakość jedzenia
Nigdy w historii ludzkości nie marnowało się tyle jedzenia co dziś – mówi Carlo Petrini, twórca ruchu Slow Food.
Skąd się biorą jajka?
Czy można żyć bez jajek i co trzeba wiedzieć, jeśli nie potrafimy z nich zrezygnować.
Gerwin: Czy ekożywność jest zdrowsza?
„Żywność ekologiczna wcale nie jest zdrowsza” – z taką opinią można czasem spotkać się w mediach. Czy tak jest rzeczywiście?
Gerwin: Czy ekożywność może wyżywić świat?
Podobno rolnictwo ekologiczne nie wyżywi wszystkich ludzi na świecie – tak twierdzą zwolennicy rolnictwa konwencjonalnego. Czy mają rację?
Stawiszyński: Wieczny powrót, wieczna uczta
Jesteśmy zwierzętami, jesteśmy immanentną składową tej pożerającej się wzajemnie maszynerii – twierdzi autor książki „Wieczne życie. O zwierzęcej formie śmierci”.